Attraktioner i Lissabon

Familiernes Rejsemagasin

Lissabon er det europæiske kontinents vestligste hovedstad. Portugals største by er bygget på, og imellem syv høje, hvilket giver et helt specielt udtryk i gaderne. Flybilletterne dertil er ofte billige og flyveturen kort nok til en forlænget weekend.

Derfor er her et bud på, hvad man kan fortage sig i den skøne stad.

 

Belémtårnet:

Til minde om den opdagelsesrejsende Vasco Da Gama, opførte man i det 16.århundrede dette gotiske fæstningstårn. Tårnets basale opgave var at forsvare byen, hvor Tajo-floden munder ud i Atlanterhavet. Oprindeligt befandt klippen som bærer fæstningen, sig ude i midten af floden. Men med tiden har lejet ændret sig, og nu kan man via en smal bro, vandre de få meter ud til tårnet.

familiernes rejsemagasin

Bairro Alto:

Denne fantastiske bydel er for mange essensen af Lissabon. Skæve og smalle gader, stejle sporvognsruter og ultraautentisk stemning. Latinerkvarteret i den østlige del af kvarteret, er som danske Vesterbro, gået fra prostistution og kriminalitet, til eftertragtede adresser og et velbesøgt cafemiljø. Her mødes både de shoppende og litterære.

Familiernes Rejsemagasin

Oceanario de Lisboa:

I “byen mod havet” skulle man naturligvis have sin helt egen hyldest til oceanernes verden. Bygget med arkitektoniske referencer til et gigantisk skib, føler man at Europas største akvarium er på vej ud på de syv verdenshave. Uanset om man er til hajer elle pingviner, er der rigeligt at se på, for hele familien. Et velbygget akvarium kan være et hit på nærmest alle rejser, fordi både fædre, mødre, døtre og sønner kan bjergtages af naturens enkelthed.

Besøg Oceanario her:

oceanario lisbon familiernes rejsemagasin

 

Freeport Fashion Outlet:

Endnu en Europarekord!! Denne gang snakker vi største Outletcenter. Alle de fede brands til endnu federe priser. Her finder man udover butikkerne et børneområde, cafeer, restauranter og biografer. I perioder byder centret på gratis bustransport fra centrum og tilbage.

Besøg Freeport her:

Læs andre artikler om byferier her:

 

Tekst: Peter Sørensen

Fotos: Pixabay/Arkiv