Familiens Cykelferie i Italien

Familiernes Rejsemagasin

 

 

Familiernes Rejsemagasin

I tilfælde af at drømmen pejler mod en begivenhedsrig cykelferie, så er det her du skal læse med..

Danske Joachim Jerichow er nemlig manden bag BikeItalien.com, som arrangerer cykelferier for hele familien. Vi har taget en snak med ham om det populære koncept.

-Hvordan startede det hele?

Bike Italien startede sit virke i 2007. Jeg var blevet gift med en italiener og flyttede til Italien. Imens jeg tænkte over, hvad jeg skulle finde på at lave i Italien, cyklede jeg på kryds og tværs i det nærmest paradisiske område omkring Gardasøen og i Valpolicella. Jeg cyklede alene men også en del med den lokale cykelklub, og det tog ikke lang tid før jeg tænkte, at det her måtte jeg dele med nogen!

-Startede du på mountain bike..?

Selv havde jeg passion for landevejscyklen (fart, konkurrence og fysisk udfordring), men ret hurtigt fandt jeg ud af, hvilke fantastiske muligheder mountainbiken har for rendyrket eventyr! Ideen at køre afsted uden at have en fast plan for, hvor man skal hen, tiltrækker mig meget! Man kører bare derudaf, på må og få og lader sig friste til at dreje, når noget ser spændende ud! En grusvej man ikke har prøvet før, en listig sti ind imellem husene/træerne eller en stejl vej op til en borg eller et fort! Det kommer der en masse sjov ud af, og man bliver hele tiden klogere på, hvor der er fedt at køre, og hvor det ikke dur!

-Hvor i støvlelandet kan man komme på cykelferie..?

Området omkring Gardasøen har alt, hvad en cyklist kan drømme om! Lavland, bakkeland (vinmarker) og dertil de rigtige bjerge! Noget for enhver smag! Naturlig skønhed som få andre steder i verden! Samtidig har søens strategiske beliggenhed lige der, hvor de oldgamle handelsveje og pilgrimsruter krydsede hinanden i henholdsvis nord-sydgående og øst-vest gående retning, haft den betydning, at koncentrationen af historiske bygningsværker såsom borge, forter, kirker, monumenter, villaer, klostre, museer og middelalderbyer er bemærkelsesværdig høj! Lige meget i hvilken retning man cykler, så er der noget at se på og noget, der stimulerer ens nysgerrighed og fantasi!

-Er det overskueligt for en familie..?

Vores familieture foregår alle i området omkring Gardasøen, i Valpolicella (Lessinia bjergene) og den sydlige del af Trentino. Cykelferierne er organiseret således, at vi henter og bringer i lufthavnen, og dertil bliver bagagen bragt fra overnatningssted til overnatningssted. Cyklerne sørger vi for (mountainbikes eller elektriske cykler), men gæsterne er velkommen til at tage deres egne med mod et nedslag i prisen. Ruterne er fordelt på fire sværhedsgrader, så der er noget for både børnefamilien med de helt små børn (orange rute) og for de mere sportige evt. med store børn (Rød rute – en slags introduktion til mountainbiking).

Familiernes Rejsemagasin

Okay,det lyder ret fedt..  -Hvad byder ruterne ellers på..?

 

I alt er der fem forskellige ruter, der hver består af seks cykeldage. Nogle dage kører man rundture, hvor man kommer tilbage til samme overnatningssted, og andre dage kører man fra et overnatningssted til et andet. Områdets tilbud til alternativ transport såsom færger og kabineliften til Monte Baldo (1.780 m) er integrerede dele af ruterne, og dertil giver vi på sidstedagen gæsterne et lift op i 1.000 meters højde til Lessinia bjergene i minibussen, så de næsten kun skal tænke på at styre på vej ned gennem Grand Canyon lignende kløfter, forbi brusende vandfald og forbi Europas største naturbro Ponte di Veia, som hører til områdets mest særprægede attraktioner!

-Så hvad er essensen af en cykelferie hos jer..?

Overordnet set er konceptet for selve cyklingen: så meget indhold, så megen variation og så lidt trafik som muligt! Dvs. at vi leder vores gæster forbi alt, der har interesse i området af udsigtspunkter, badesteder, middelalderborge, valfartskirker, museer, oldgamle byer, iskiosker, vandland, gode frokostrestauranter osv. uden at skulle køre på store trafikkerede veje! Om, de vil benytte sig af tilbuddene, er helt op til de enkelte familier! Alt er beskrevet og forklaret i detaljerede rutebeskrivelser, som er akkompagneret af laminerede kort for overskuelighedens skyld. Ikke noget med GPS, bips og monotone stemmer her! Vores gæster er tvunget til at forholde sig til rutebeskrivelsen og kortene i forhold til de omgivelser de ser, hvilket hidtil har vist sig super stimulerende for masser af gammeldags kommunikation! Nogle har kaldt vores koncept for lidt ala skattejagt – for andre har det været som en slags familieterapi!

-Hvad med de steder man overnatter..?

I forhold til de enkelte overnatningssteder tilstræber vi også variation, således at vores gæster får mulighed for både at prøve de landlige og rustikke agriturismo’er langt fra byerne, og mindre familieejede hoteller tættere på. Nogle har udsigt, andre landlig idyl, nogle har swimmingpool, andre ligger tæt ved bademuligheder i Gardasøen. Alle vores gæster kommer desuden til Verona, som hører til Italiens flotteste og mest romantiske byer!

-Kan man tilpasse en cykelferie udfra sine øvrige ferieplaner..?

Vores koncept er meget fleksibelt. Vores gæster bestemmer selv ankomst og afrejsedatoer; fly eller kør-selv, samt hvor mange fridage de ønsker at sætte ind i programmet. Man kan desuden kombinere sin cykelferie med Opera i Arena’en i Verona eller adventure sports såsom canyoning, paraflying, via ferrata eller kayaking, hvor vi samarbejder med professionelle guides.

Mange af vores gæster kommer igen år efter år.  Området er så rigt, mulighederne så mange, at man sagtens kan køre ruterne igen.

Nogle gange laver jeg skræddesyede kombinationer af de forskellige ruter, så mine stamgæster kan få det præcis, som de vil have det. Den yngste deltager har indtil videre været 5 år gammel og den ældste 80 år…!

Familiernes Rejsemagasin

 

Tak til Joachim Jerichow for en spændende snak om familiens næste aktive ferie.
Tekst: Peter Sørensen  Foto: BikeItalien.com