Familierejse i Thailand (1.del)

 Musiker, Kreativ altmuligmand og nu rejseskribent Peter Sørensen beskriver her hvordan tre ugers rundrejse i Thailand, forløb sig med to små børn.
 
Peter 37 og Sabina 35 har sammen Fleur på 5 og Mason på 1 år.
Sidste vinter tog den lille familie en treugers tur til Thailand sammen.
 
Allerede ved gaten udviste Thai Airways personalet stor opmærksomhed overfor de fremmødte børnefamilier, og disse fik først adgang til maskinen.
Vi havde på forhånd mailet til selskabet og bedt om en lille babyseng til knægten, som på daværende tidspunkt var 4 måneder gammel.
Vores tildelte pladser var en sammenhængende lille række midt i flyet op imod en væg, hvorpå de monterede den lille krybbe til vores søn.
Som om det ikke var nok henvendte kabinepersonalet sig og fortalte at rækken på den anden side af gangen ikke var booket, så Fleur på 4 år kunne sagtens ligge sig på langs af 2 sæder og råhygge.
Nu havde vi altså 6 sæder ialt kun til vores lille slæng, hvilket betød at Sabina kunne brede sig lidt ud på sine sæder, og amme Mason i ro og mag, indtil han skulle puttes i den ophængte seng.
Samtidig satte jeg mig i forlængelse af storesøsters hyggeplads så vi kunne spille, se film og skråle Frost sange på flyets glimrende underholdningssystem.
I takt med lysdæmpningen i kabinen og filmudvalgets indtog, indfandt sig en naturlig ro og træthed hos ungerne, så det virkede oplagt at sove eller ihvertfald slappe af, efter det sidste gode måltid.
Flymad er flymad, men hos Thai Airways formår de at byde på nok diversitet til at alle spisende kan finde noget brugbart på den serverede bakke.
Der var endvidere en udemærket børneversion af samtlige måltider.
Efter en såkaldt nat med beroligende motorstøj, pensionisters gentagne toiletbesøg og hyggesnak med Fleur om det fortstående eventyr, begyndte størstedelen af de rejsende at agere morgenfriske.
Klokken var jo ikke meget mere end midnat ifølge dansk beregning, men stewardessevognenes raslen i de smalle gange signalerede at morgenmaden var på vej.. Ja tak!
Duften af nylunet brød bredte og sig det var atter spisetid i flyet.
Selv sover jeg ikke overdrevet godt i et fly, så jeg var vågen det meste af turen og må understrege at der på intet tidspunkt manglede drikkevarer, mad eller snacks fra det behagelige personale.
Alt sammen var selvfølgelig inkluderet i prisen.
“Nu er vi der!!!!” råber 4 årige Fleur da hun ser på skærmen at det lille fly er ved at være over Bangkok.
Mason som havde sovet/hygget til den store guldmedalje var vågnet ovre i Sabinas lille rede og alle mand fornemmer trangen til at komme videre.
6.00 lokal tid er vi klar til at træde ud af det stillestående fly og indtage Thailand som en familie.
Flyrejsen bookede vi via Momondo
 
Som et sats hjemmefra havde vi booket direkte transport fra Bangkok lufthavn til vores første hotel i Hua Hin, og eftersom begge unger havde en formidabel flyrejse var det helt perfekt.
Inden rejsen havde jeg via DBA appen erhvervet mig en ældre men fin Maclaren paraplyklapvogn til 400kr.
Mere så man kunne tillade sig at efterlade den dernede, eller overskue hvis den gik i stykker.
Trætte men smukke Sabina satte sig med lillemanden nær bagagebåndet og dannede base for de effekter jeg, i selskab med overfriske Fleur, fandt på kuffertkarrusellen.
Med vores oppakning i favnen blev vi mødt af en ung mand med skiltet “Mr.Peter Sorensen”, som jo var mig.
Egentlig er jeg eventyrer nok til at finde lokal transport når jeg står på destinationen, men som forældre til to… Og med usikkerheden om vi skulle være DEN famile som har skrigende børn på hele flyrejsen, benyttede vi os af et tip vi havde fået tidligere på året.
Det danskejede www.Thailandtours.dk tilbyder transport og transfer i det meste af landet og turen kan betales online på forhånd.
Den flinke mand satte storesøster i klapvognen, da Mason var i bæresele, og skubbede hende mod P Huset foran ankomsthallen.
Jeg skubbede en vogn med bagagen, og da vi 5 min senere passerer den lille kiosk anbefaler, han os at indkøbe lidt proviant (især vand) til turen.
Betænksomt og nødvendigt da solen var ved at stå op over det smukke land.
Tilbage i 2007 var jeg selv en måned i Thailand som backbacker med en rigtig god ven, men det gik mest ud på at slappe af og drikke 300 kolde Singha Beers om dagen.
Til det formål var destinationen perfekt, og den tur vil altid fremstå som en af de største rejseoplevelser i mit liv.
Nu skulle jeg genindtage landet som familiefar med en “skrøbelig” baby på armen… Hvordan skulle det nu gå??
Vores nye ven og chauffør viser os hen til den bookede minibus, som var intet mindre end glimrende til en ca 3 timer lang køretur.
At vi havde hele bussen for os selv var lige præcis det der gav os følelsen af luft omkring os, og plads til lige dele afsplapning og højt humør.
Fleur havde allerede i lufthavnskiosken opdaget tre nye insekter på gulvet, som hun ikke havde set hjemme i skovbørnehavens terræn, og nu skulle hun sidde og inhalere det varme land via en bilrude.
Solen, palmerne, den hektiske trafik, markerne, bilerne, statuerne og meget mere gjorde denne første indenrigsrejse ret gnidningsfri og hyggelig.
Sådan ca midt på strækningen gjorde føreren holdt ved et transportcenter som udgjorde kulisse for tiltrængte toiletbesøg, og køb af yderligere proviant.
Chaufføren selv returnede til bussen med en pose snacks til os.
Om det var indbagt dragefrugt eller noget helt andet fandt vi aldrig ud af da hans engelskkundskaber ikke rakte så langt, men det smagte fint…i små mængder.
Omtrent en time senere trillede vi ind til vores lille hotel som ligger imellem Cha Am og Hua Hin
Følg med i næste afsnit her på FamiliernesRejsemagasin.dk