Guide til Prag

Prag Familiernes Rejsemagasin

Prag er jo ikke en nyfunden destination, for os berejste danskere.

“Den Gyldne By” har i årevis været et sikkert hit for et hurtigt getaway. Og den er stadig en fantastisk storby. Faktisk kan man sagtens tilbringe en hel fuldlængde ferie her, uden at kede sig.

Om det er med ungerne, bedsteforældrene, svigermekanikken eller en romantisk weekend, så kan byen det hele. Alle kan være med. Vi har samlet lidt gode tips til Prag, men husk at begive jer ud på egne uforudsete eventyr.

Prag Familiernes Rejsemagasin

Marked

Blesi Trhy.

Dette loppemarked siges at være et af de største i Europa. Her finder man alt imellem gamle lokale tiders unikke enheder, og nye almindelige storbyeffekter. Som på så mange andre markeder verden over, er her også et bredt udvalg af kopivarer til salg. Udover at de kiksede kopier egentlig bare bør ignoreres, så er det tjekkiske toldvæsen skarpt på vagt overfor disse. Og det kan koste dig en god del af feriebudgettet. Så lad lortet ligge og spar op til originalen.

Adressen er: U Elektry, Praha 9 – Hloubětín, 198 00

Se deres hjemmeside her:

Loppemarked Prag Familiernes rejsemagasin

 

 

Restaurant KOBE (Steak Grill Sushi)

Dette er noget af det lækreste mad du nogensinde vil opleve. for et overkommeligt budget ihvertfald.. Så er det sagt.. Som navnet antyder er der her fokuseret på kød af den ypperste kvalitet. Lad os være ærlige. Vaskeægte KOBE kød er ikke lige til at betale for en standard dansk husstand, Og derfor er denne løsning ret så fantastisk.

-Man serverer KOBE-Style kød og det er perfekt. Wagyu-kød og andre fætre til originalen, sørger for at at man går yderst tilfredse hjem. Dvs lavere priser og fortræffelige måltider. Kødet smelter på tungen og alt på din tallerken er tilberedt til topkarakterer.

Efterhånden er KOBE vokset til en kæde som fordeler sig over hele Prag, men denne filial er vores favorit. Med en perfekt central placering i Prag.

At en steak restaurant også er så frække at servere sushi, kan virke som noget rod. Men når man oplever stemningen om den centrale sushikok i lokalet, ser hans håndværk og smager de himmelske små anretninger, er man overbevist.

Besøg KOBEs hjemmeside her:

Kobe Prag Familiernes Rejsemagasin

 

Cafe Bistrot CP1  & Wine Bar

Går man fra de gængse storby-standard shoppinggader, og ned af den historiske Konviktska gade, kan man finde det her lille hyggelige torv, hvor CP1 disker op med de lækreste paninis. Fra en almen europæisk bystemning til Konviktska, mærker man det oldgamle Prag omfavne enhver fodgænger i gaden. Selve torvet er småt og stemningpræget, med udeservering, hvis vejret er med jer. Her kan både købes gennemført tapas og burgere. Men især deres paninis er delikate nok til at huske.

Panini Prag Familiernes Rejsemagasin

 

(Læs også vores tidligere guide til Berlin her:)

 

 

Hotel Orea Pyramida

Nyt og topmopderne…? Nix..

Velfungerende, godt og ret billigt..? Yes…!!

Normalt forsøger vi alle at spotte de mest centrale hoteller på vores rejsemål, men ofte er der gratis ekstra oplevelser at hente, hvis man flytter sine overnatninger lidt ud fra bymidten.

Dette hotel lever kraftigt op til denne påstand, fordi det nærmest er nabo til byen vartegn… Prags Borg. Eller “The Castle” som det kaldes i daglig tale. Man kan altså spankulere lige over gaden og finde stien ind til slottet og nyde den helt majestætiske udsigt over Prag flere gange om dagen. Normalt tager centraltboende turister kun denne tur en enkelt gang på en ferie, Men som gæst på Pyramida har man oplevelsen lige ude for døren. Slottet troner over byen og herfra kan man slentre ned af de lange brostensbelagte stræder, som løber til Karlsbroen. Endnu et vartegn krydset af på listen.

Og det er bare på din daglige tur mod centrum..

Sporvognen har stoppested lige ved døren så alle udflugter og ture mod/fra  lufthavnen er super let. Hotellet tilbyder også selv lufthavnstransport.

Den store indendørs swimmingpool er cool, og byder på en smuk udsigt over en af Prags betagende bydele. Pyramida´s lækre morgenmadsbuffet er upåklagelig og stedets service er langt mere end prisen værd.

 

 

 

 

Prag Familiernes Rejsemagasin

Prag Familiernes Rejsemagasin

 

 

Teks: Peter Sørensen     Fotos: Presse