Hvilke storbyer foretrækker vi?

bangkok thailland familiernes rejsemagasin

Rom, Malaga og London hitter bl.a. hos Apollo og momondo

En rekord varm sommer har ikke bremset danskernes rejselyst. Efteråret er således (stadig) højsæson for storbyferier blandt danskerne, og mange vælger at pakke kufferten de kommende måneder for at opleve storbyferiens mange fortræffeligheder. Rejsearrangørerne Apollo og momondo har taget et kig i krystalkuglen for den kommende rejsesæson, og Rom, London, Malaga, New York og Barcelona er nogle af de storbydestinationer, der går igen, når danskerne indløser billet til alverdens storbyer i de næste måneder.

Sommeren går på hæld, og sommerferien er efterhånden blot minder, som vi kan se tilbage på, nu hvor vi igen har taget hul på hverdagens trummerum.

En rekordvarm sommer i Danmark har dog langt fra lagt en dæmper på danskernes rejselyst. Efterårets storbyrejser går således som varmt brød, og mange har allerede nu en storby-getaway solidt plantet i kalenderen.

Men skal morgenkaffen så indtages på Via del Corso, Calle Larios eller med udsigt over Hyde Park?

Apollo og momondo har taget et kig på, hvilke storbydestinationer danskerne rejser til de kommende måneder.

Paris familiernes rejsemagasin

Populære europæiske storbyklassikere hitter igen
Selvom der er forskel på, hvor Apollo og momondo sender de rejsesultne danskere hen på storbyferie de kommende måneder, så er der alligevel en del fællestræk.

Således er de europæiske storbyferie-klassikere pænt repræsenteret hos begge rejseudbydere, og både Rom, London og Malaga hitter blandt danskere, der rejser med både Apollo og momondo på storbyrejse.

Herudover er New York også endnu engang et yndet rejsemål, når danskerne rejser oversøisk.

“Det er helt typisk, at vi, når vi har fundet en storbydestination, som vi godt kan lide, rejser dertil igen og igen. En storby er jo evigt foranderlig, og man bliver aldrig helt færdig med at opdage nye spændende caféer eller restauranter, kulturelle tilbud og butiksgader. Men fx er Lissabon blevet mere populær de seneste par år, og det samme gælder Malaga,” fortæller Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

Bangkok er gør-det-selv-folkets darling
Hos rejsesøgemaskinen momondo er Malaga da også strøget helt til tops på listen over storbydestinationer, som mange danskere har valgt som destination for de kommende måneder. Men også Bangkok lokker mange med byens street food markeder, natteliv og templer.

“Vi har set Bangkok være utroligt populært i mange år – både fordi det er en spændende storbydestination i sig selv, og fordi den fungerer som oplagt stop for rejser videre ud i Thailand og til fx Australien og Indonesien blandt dem, som selv sammensætter deres rejser, som mange af vores rejsende jo gør,” forklarer Lasse Skole Hansen, dansk presseansvarlig hos momondo.

new york familiernes rejsemagasin

Til gengæld oplever både momondo og Apollo et fald i popularitet for den ellers så yndede storbydestination Barcelona, mens Rom er blevet mere populær blandt Apollos storbyrejsende, og Paris er steget i popularitet hos momondo sammenlignet med samme periode sidste år.

Her rejser danskerne på storbyferie de kommende måneder

Top 10: Apollo
1) Rom
2) London
3) New York
4) Barcelona
5) Malaga
6) Malta
7) Athen
8) Prag
9) Lissabon
10) Miami

Top 10: momondo
1) Malaga
2) Bangkok
3) London
4) New York
5) København
6) Paris
7) Barcelona
8) Rom
9) Palma de Mallorca
10) Berlin

 

Tekst: Peter Sørensen/Apollo   Fotos: