Interview – Christel Pixi Hielscher

christel pixi

De fleste kender nok Christel Pixi Hielscher Siebenhaar som en cool kagekyndig kvinde, i GO´Morgen Danmark. Men der er en del mere på paletten, og især rejser med familien, bærer en stor betydning. Vi har derfor taget en snak med Christel om familierejser.

 

 

oaxacaoaxaca

 

Kan du kort præsentere dig selv?

Jeg er selvstændig Kogebogsforfatter til kagebøger og DJ

Jeg er 33, bor på Vesterbro i København med min mand og vores søn Benny. Jeg er vokset op i forstaden Solrød, og i Spanien fra jeg var 7-12.

 

 

Hvor gik den sidste familierejse hen?

Vores sidste rejse var en måned i Oaxaca regionen i Mexico, hvor vi startede oppe i Oaxaca City, og bevægede os ned mod kysten. Lidt mere omstændigt end bare at flyve ned til vandet, men absolut noget af det bedste ved hele turen, var det stop i byen. Har aldrig oplevet et så smukt sted, både de lokale, maden og naturen. Her var ingen turister udover os, her var intet importeret, alt man spiste var lokalt dyrket og smagte FANTASTISK. Var på de skønneste markeder og havde 15 kilo keramik med hjem, bare for at nævne lidt. Vi kørte lidt uden for byen en af dagene, til en lille landsby, som er kendt for at væve tæpper i deres eget fåreuld. MAGISK! Og jeg havde 3 tæpper med hjem også.

 

oaxacaoaxaca

 

Finder du/I rejser som pakkeløsning, eller er det fly, bolig og yderligere transport for sig?

Alt er planlagt separat, vi kigger altid billetter til der vi vil hen, og så researcher i lang tid ift hvor vi gerne vil bo og hvad vi vil lave. Og især hvordan og hvad man spiser. Maden er en stor del af vores rejser.

Det ene research tager os til det andet. Også bliver turen stille støbt sammen

Er det dig, manden eller jer begge som tager sig af det praktiske?

Jeg elsker at støbe lange ferier sammen, og gerne langt væk. Det er nærmest en hobby for mig. Kan ligge i flere timer og kigge på kort og læse om forskellige steder i verden, og se hvad det koster for både flybilletter, Airbnbs og hoteller. Og så bliver vores ture sat på benene udfra det. Vores næste tur er 3 uger til Fransk Polynesien til Februar. Mest fordi det er min mors største drøm, så dét skal vi. Men hvis man bare går ind og søger, så kommer der flybilletter op til 15.000 og som tager 48 timer! Tænkte at man måtte kunne gøre det anderledes, så fandt ud af, at man kan købe flybilletter til Los Angeles direkte, også købe en billet derfra til Tahiti, så blev billetten til 8000 og rejsetiden 19 timer. Så med lidt research kan man virkelig komme langt.

 

Hvordan hører i om eventuelle rejsemål? Venner, medier eller rejseannoncer?

Jeg følger utroligt mange rejsemagasiner på Instagram og bliver ofte inspireret, om ikke andet til at læse om de forskellige steder. Dog er det ofte sådan at disse steder er for dyre at leve da rejsemagasinerne er sponsorerede. Jeg kan godt lide at finde steder som både er rige på kultur og historie, men også har skøn mad og natur. Oaxaca valgte vi fordi vi havde set et Vice program på Mexicansk Vice, som varede 6 minutter om en der tog til Agua Blanca nede ved kysten i Oaxaca, 40 min fra centrum. Dét korte program blev grunden til vi ville bo i den lille by, som hverken har vej navne eller lign. Det første hus vi boede i var uden elektricitet. Ikke en jordhule, det var byggget uden el, så vi kørte på solcellelamper. En af de mest fantastiske steder jeg længe har boet. Og det var fedt at se vores søn, være med til at lade solcelle lamper op hver dag. Børn er fantastiske til at tilpasse sig, meget bedre end os voksne, og vi voksne har en tendens til at pålægge dem vores vaner. Når det blev rigtig varmt var vi ved at gå til, men det generede slet ikke ham.

 

Har i prøvet charterkonceptet?

Jeg er slet ikke til det, jeg bryder mig ikke om at alt er planlagt på forhånd af andre, og at vi alle skal sætte os sammen og spise samme mad. Verden er så stor, så for de samme penge som charter koster kan du virkelig komme langt og opleve meget mere. Det betyder ikke at Mallorca og Cran Canaria ikke skal opleves, det behøver bare ikke være en Charter. Man kan nøjes med at bestille billetter og leje bil, og så bare afsted. Kør væk fra alle de omtalte steder og mød lokal befolkningen og spis på deres favorit steder.

 

Hvad er dit eget tidligste familieferieminde?

Det var mine forældre der tog mig på camping i Italien. Vi skulle køre så langt, men det var så hyggeligt. Mine forældre har altid været gode til at introducere mig til mad da jeg var lille, og det er jeg så taknemmlig for idag.

Når man rejser med børn, er det jo ikke sikkert de vil spise avokado, østers og quesadillas, men hvis der ikke er andet, så skal de nok spise det før eller siden. Og som sagt så tilpasser de sig så hurtigt. Vi fandt hurtigt ud af, at vi bare skulle lade være at spørge og bare bestille noget og stille det på bordet.

 

Hvad er den helt store drømmedestination for jer

Allerede helt tilbage fra inden vores søn blev født, han er 4 idag, der har jeg drømt om at køre ned igennem Chile, og vi har aftalt at når han bliver 5-6 år så tager vi den tur, så han kan få ligeså meget ud af det som os. Det bliver helt fantastisk. Og er allerede i fuld gang med at læse op.

oaxacaoaxaca

Besøg Christel´s blog her:

Tekst: Peter Sørensen   Fotos: Christel´s egne fra Oaxaca, Mexico