Mindeværdige Montmartre

Familiernes rejsemagasin paris

 

 

Montmartre i Paris vil for mange turister betyde Sacre Coeur kirken, den tilhørende panoramaudsigt over byen, samt de julekalenderlignende turistfældegader i nærheden.

Men Montmartre er meget mere.. Faktisk finder man her nogle af byens hyggeligste små strækninger og områder. Den vestlige del af Montmartrebakken gemmer nemlig på en verden af nye indtryk.

Sacre Coeur

Et af de mere kendte steder er legendariske Moulin Rouge på Boulevard de Clichy. Can Can dans og cabaret har siden 1889 udfoldet sig i den røde mølle. Iøvrigt samme år som Eiffeltårnet blev indvidet.

Paris familiernes rejsemagasin

Bydelens ikoniske Metro stop hedder Abbesses, og udgør det perfekte startpunkt for turen rundt i kvarteret. Da dette er den dybeste station i Paris, er der naturligvis mulighed for elevator mod gadeplan, men.. Har man energi og overskud, bør man opleve turen op af dybet, via den art deco udsmykkede trappeopgang. Lang, stejl, hård og unik.. Sidste mand giver is…. Eller øl..?!

(Selvfølgelig er barnevogne/klapvogne fedest at hive med i elevatoren…….!!)

-Denne station er faktisk et ikonisk stop for filmnørder, eftersom kultfilmen Amalié Fra Montmartre er skudt i og omkring destinationen.

Abbesses familiernes rejsemagasin

familiernes rejsemagasin

 

Både trappe og elevator fører dig op til et rå-hyggeligt torv ved navn Place des Abbesses, hvor duften af friske crepes, lyden af en karrusel, en postkorthandlende kiosk, second hand bikse og kvarterets kirke, tager varmt imod dig.

Nerven i denne livsnyderenklave, er gaden Rue des Abbesses. Både denne åre af gastronomisk overflod og gaderne som render herfra og ned af bakken, er et regulært patronbælte af lækkerier. Råvarer, take away, snacks, drikkevarer, cafeer, gademad og autentiske restauranter forkæler hele familien, gang på gang.

Flere TripAdvisor favoritter serverer deres mad i disse gader, og man skal ikke lede længe efter noget man har lyst til at smage.

montmartre cemetary familiernes rejsemagasin

I nærheden finder man Montmartre´s kirkegård, som virkelig er et besøg værd. Både nyere og prominente gravkamre, bemærkes side om side med mere gotiske og patinaprægede mindesmærker. De mange brostensklædte gange og naturens indtog på pladsen, gør stedet til en fornøjelig legeplads for ungerne, og vi voksne kan slentre roligt rundt. For franskmænd er især Dalida´s grav et tilløbsstykke. Denne fransk/egyptiske syngende diva bedrev mere end 170 mio solgte plader, og anses som et ikon for fransk kultur. Efter Dalida´s tragiske selvmord i 1987, blev hun stedt til hvile her i hendes elskede Montmartre.

montmartre cemetary familiernes rejsemagasin

montmartre cemetary familiernes rejsemagasin

Hotellet Timmhotel ligger lige i midten af denne lille pariserlomme, på miniature-torvet Place Émile-Goudeau. Herfra er udsigten over Paris, ganske simpelt fortryllende og man føler lidt at man har den for sig selv… Magisk fornemmelse i en så stor metropol som byernes by.

Med værelser i forskellige størrelser, sublim beliggenhed, hyggeligt personale og en udemærket morgenbuffet, er dette et ret solidt bud på overnatning… I den billigere ende af prisskalaen.

Besøg hotellets hjemmeside her:

 

Tekst: Peter Sørensen

Billeder: Familiernes Rejsemagasin & Pixabay